Standarde etice
1. Publicare și calitatea de autor
- Politica open access. Analele Universității din Craiova. Seria Geografie este o revistă cu acces deschis (în conformitate cu definiția BOAI a accesului deschis), ceea ce înseamnă că tot conținutul este disponibil gratuit pentru utilizator sau instituția acestuia. Utilizatorilor li se permite să citească, să descarce, să copieze, să distribuie, să imprime, să caute sau să facă linkuri către textele integrale ale articolelor sau să le folosească în orice alt scop legal, fără a cere permisiunea prealabilă de la editor sau autor.
- Licența. Revista este licențiată sub licența Creative Commons Atribuire-NonComercial 4.0 [BY-NC].
- Articolele publicate în revista noastră pot fi folosite și partajate în mod liber (acces gratuit pentru copierea și redistribuirea materialului în orice mediu sau format), atâta timp cât sunt atribuite autorului/autorilor și revistei prin citarea numelui autorului/autorilor și numele revistei [Atribuire – BY].
- Autorii articolelor și revista în sine permit toate tipurile de utilizare necomercială a lucrărilor și, dimpotrivă, restricționează utilizarea lor în scopuri comerciale [Uz necomercial – NC].
- Utilizatorii pot folosi, reutiliza și construi pe baza materialului publicat în revistă, dar numai în scopuri necomerciale.
- Taxe, taxe de procesare articol. Analele Universității din Craiova. Seria Geografie nu percepe nicio taxă în cadrul procesului de publicare.
- Drepturile de autor și drepturile de publicare ale autorilor. Revista permite autorului /autorilor să dețină drepturile de autor și să păstreze drepturile de publicare fără restricții.
2. Probleme de etică a publicării
- Originalitate: Pentru a evita încălcările etice, jurnalul publică numai materiale originale care nu au fost publicate înainte și nu sunt luate în considerare pentru publicare în altă parte. Publicațiile redundante (publicarea unor părți mici ale aceleiași cercetări în mai multe lucrări) ar trebui evitate.
- Contribuția autorilor: Toți autorii enumerați în manuscris trebuie să fi contribuit cu o parte semnificativă la acesta. Viceversa, toate persoanele care au contribuit la lucrările științifice trebuie să fie menționate în lista autorilor.
- Manipularea citării: Orice manipulare a citărilor (de exemplu, includerea unor citări care vizează exclusiv creșterea indicilor unui autor sau unei reviste) nu este binevenită.
- Plagiatul (utilizarea oricărui material și idei dezvoltate sau create de o altă persoană fără a menționa sursa originală): Jurnalul se angajează să mențină cel mai înalt nivel de integritate în conținutul publicat. Editorul-șef decide dacă un manuscris ar trebui respins din cauza fraudei sau ar trebui să treacă la procesul de evaluare.